Топ-100
 
  • »
  • »

Jak si otevřít studijní vízum do České republiky a neztratit rok a peníze na jazykové škole?

Bohužel nebo bohudík, doba klasické jazykové přípravy před nástupem na vysokou školu, kdy student musel přijet do České republiky a rok se učit jazyk, je pryč. Důvodem je omezená činnost zastupitelských úřadů ve všech zemích kvůli koronaviru a jeho následkům. Zrušeno bylo také první vízum typu 99, které umožňovalo přijet
navštěvovat neuniverzitní kurzy.

Znamená to, že se snížil počet lidí, kteří chtějí přijet do České republiky a získat vysokoškolské vzdělání nebo práci? Ne, statistiky říkají, že se dokonce mírně zvýšil.
Nabízí se otázka, co teď, když se tam člověk nemůže dostat ani kvůli výuce jazyka? Vyplatí se v takové době přeplácet jazykové školy za skupinové online kurzy nebo hledat doučování ve svém okolí a doufat,
že to bude stačit na přijetí?

V tomto článku se dozvíte, že vždy existuje optimální řešení.

Proces vstupu a relokace v České republice do roku 2020

Systém organizace stěhování studentů do České republiky je již léta dobře zaběhnutý.
a byl nákladnou záležitostí. Ne vždy však vynaložené prostředky přinesly patřičný výsledek.

Proces probíhal následovně:
  • Student si našel cenově i obsahově vhodný kurz, podal přihlášku, zaplatil nevratný poplatek 800 eur a čekal na potvrzení o studiu, které bylo nutné k otevření víza na ambasádě. Ceny klasických jazykových kurzů se pohybovaly od 3500 eur do 8000 eur.

  • Pak bylo třeba shromáždit dokumenty pro ambasádu: výpis z rejstříku trestů, potvrzení z banky, které potvrzuje dostupnost prostředků na živobytí(3600 eur) atd. Škola navíc ne vždy nabízela kurátorskou pomoc pro správné vyřízení všech dokumentů, a to i v některých drahých variantách.

  • Je nutné si rezervovat ubytování v hostelu. To někdy působilo potíže, protože univerzitní koleje jsou poskytovány třetím osobám podle pořadí příchodu a často se stávalo, že nebylo dost místa. (150-330 eur + nevratná záloha cca 150 eur). Za pronájem bytu zaplatíte od 400 do 2000 eur + vratnou kauci od 400 eur.

  • Všechny shromážděné dokumenty musí být přeloženy do češtiny a překlad musí být ověřen notářem (100 eur).

Dále si student musí domluvit schůzku na velvyslanectví, kde dokumenty předloží.
a žádost o vízum na dobu studia v jazykové škole.

Pokud jsou všechny dokumenty správně připraveny a přeloženy, velvyslanectví žádost přijme a projedná ji do 60-90 dnů.
Pokud je vízum schváleno, hradí se zdravotní pojištění (+-400 eur).
Kč a student je připraven přijet do České republiky a zahájit jazykové kurzy.
a připravovat se na další akademický rok.

Pouhým okem je vidět, že kromě ztráty jednoho roku na výuku jazyka se student bude muset rozloučit s částkou, která začíná na 6500 eurech, a to u těch nejrozpočtovějších variant. A to vše ještě před příjezdem na školení.

Po příjezdu se každý měsíc platí nájemné, jízdné za dopravu. Dopravu, studijní materiály, životní náklady a mnoho dalšího. To vše nutí studenta jít do úspor a připravit si finanční částku od 800 eur měsíčně. Oficiálně je možné pracovat pouze při studiu na jazykových školách při univerzitách, v nichž jsou náklady na výuku mnohem vyšší, i když kvalita výuky ne vždy splňuje očekávání.

Shrnutí přehledu systému přípravy na přijímací řízení do roku 2020, bychom chtěli poznamenat, že se jedná o časově náročný a dlouhý proces, který vyžaduje organizaci, odolnost vůči stresu a částku v řádu 15 000 Kč při zvažování rozpočtových možností.

Nyní přichází na řadu možná ta nejzajímavější část.

Jak tedy můžete ušetřit rok času a připravit se na přijímací řízení?
na vybranou univerzitu ještě před získáním víza?

Je možné ušetřit peníze, aniž byste přišli o kvalitu v tak náročném období?

Na tyto otázky vám odpoví tým jazykové školy Czech me up, který připravil interaktivní kurz češtiny. V kombinaci s dalšími online kurzy a komplexní administrativní a poradenskou podporou vám kurz poskytne potřebnou pomoc.
a poradenskou podporou vám kurz poskytne výsledky, které potřebujete.

"Interaktivní kurz češtiny od nuly do A2" vytvořila lektorka s pětiletou praxí v přípravě studentů na vysokoškolské studium. Vznikl na základě 5 moderních učebnic českého jazyka, jejích zkušeností z práce se studenty a především na základě výzkumů vědců o fungování dlouhodobé paměti.

Kurz má 20 modulů, v každém z nich najdete 2 až 10 lekcí. Krok za krokem projdete videa, ve kterých vás lektor seznámí s jemnostmi gramatiky a fonetiky v českém jazyce, řekne vám, jaké úkoly je třeba udělat pro upevnění. Poslechnete si spoustu dialogů, projdete více než 30 různých typů interaktivních cvičení. Po každé přednášce dostanete od lektora zpětnou vazbu a kontrolu domácích úkolů.

Úroveň A2 můžete získat od 250 eur. Po absolvování kurzu se můžete přihlásit na individuální nebo skupinovou výuku s učitelem školy, který vás připraví na zkoušku B2. Nemusíte se bát, že by vám během online výuky chyběla interakce s rodilými mluvčími. Učitel zve české hosty s nimiž budete konverzovat o tématech z pohodlí svého domova. Kurz do úrovně B2 bude stát přibližně 1000 eur.

Tým Czech me up poskytuje komplexní poradenství, pomoc při
při výběru vysoké školy, pomoc při přípravě všech dokumentů a jejich podání na velvyslanectví, a také pomoc při přípravě na nostrifikaci vašeho osvědčení nebo diplomu. Najdou pro vás nejvýhodnější ubytování podle vašich potřeb a pomohou vám při vám ho rezervovat a získat potvrzení pro velvyslanectví. To vše vás bude stát maximálně 650 eur.

Po splnění všech výše uvedených kroků složíte přijímací zkoušky na vybranou univerzitu, a to na dálku, pokud se pandemická situace nezmění. Po přijetí se budete moci zapsat do studentského režimu (režim žádosti o vízum přímo na univerzitě) a přijet studovat na univerzitu bez ztráty roku.

Pokud bude situace s koronovirem příznivější, budete moci přijet na přijímací zkoušky na turistické vízum, poté prostřednictvím studentského režimu požádat o studentské vízum a přijet studovat.

Co nás nakonec čeká?
Náklady na přípravu k přijímacímu řízení se znatelně sníží (2000-2500 eur místo 15000 eur). Investováním těchto peněz se naučíte jazyk na úrovni B2, podáte přihlášku na univerzitu a budete připraveni rovnou přijet studovat, čímž ušetříte spoustu času a peněz.

Pokud plánujete přijet do České republiky pracovat, vaše náklady se ještě sníží. Protože vám bude stačit pouze absolvovat online kurz, shromáždit a předložit všechny potřebné dokumenty a již zde budete moci pracovat v České republice. a předložit všechny potřebné dokumenty a zdokonalit se v českém jazyce přímo na místě.
Líbil se vám článek?
Sdílejte ho na sociálních sítích!
Další články na našem blogu
Kontakty:
Praha, Jankovcova 938/18a, 170 00
+420 773 455 772
info@czechmeup.cz

© 2024 - Czech me up